1. TEORIA GŁODÓWKI
Zjawisko głódówki w Przyrodzie
Głodówka w dziejach ludzkości
Wyjaśnienie pojęcia głodówka
Procesy zachodzące w organizmie człowieka podczas głodówki
Rodzaje głodówek i ich cechy wyróżniające
Rodzaje głodówek ze względu na czas trwania
Stadia głodówki
Rodzaje głodówek ze względu na sposób przeprowadzania
Przeprowadzanie głodówki w zależności od rytmów biologicznych, indywidualnej konstytucji i wieku
2. PRAKTYKA GŁODÓWKI
Dla kogo głodówka jest niewskazana
Przygotowania wstępne przed rozpoczęciem głodówki
Prawidłowe przeprowadzanie głodówki 24, 36 i 42-godzinnej
Prawidłowe przeprowadzanie głodówki 20 i 30-dniowej
Przygotowanie do głodówki
Wejście w głodówkę
Przeprowadzanie samej głodówki
Zalecenia szczególne na okres wychodzenia z głodówki i odżywiania regeneracyjnego
Program odżywiania zapewniający dobre trawienie
Jakie błędy może popełnić osoba przeprowadzająca głodówkę
Skuteczność w stosowaniu głodówki
Doświadczenia autora w stosowaniu głodówki
3. GŁODÓWKA W LECZENIU RÓŻNYCH CHORÓB
Jakie choroby poddają się leczeniu głodówką
Zapalenie stawów, reumatyzm i dna (podagra)
Astma
Ciąża
Bezpłodność
Choroba Bechterewa
Żylakowate rozszerzenie żył
Choroby weneryczne
Granice wiekowe w głodówce
Nadciśnienie i niedociśnienie
Choroby oczu
Zaburzenia hormonalne u kobiet
Żółtaczka
Choroby żołądka i jelit
Kamica żółciowa i nerkowa
Choroby gruczołów wydzielania wewnętrznego
Choroby krwi
Choroby układu oddechowego
Choroby skóry
Narkomania, alkoholizm
Zapalenie nerek
Nowotwory (guzy) łagodne i złośliwe
Otyłość
Choroby w okresie ostrym
Zapalenie trzustki
Zapalenie płuc
Przewlekłe zwyrodnieniowe zapalenie stawów
Porażenie dziecięce (choroba Heine-Medina)
Zapalenie gruczołu krokowego
Zaziębienie
Choroby psychiczne
Stwardnienie rozsiane
Cukrzyca
Choroby serca
Zwiększenie wagi za pomocą głodówki
Choroby uszu
Choroby przewlekłe
Padaczka
|